Koncession og virksomhedsstruktur

På denne side finder du information om vores koncessioner, ledelsen og Formues koncernstruktur. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Formue Danmark

Formue Danmark, filial af Formue Norge AS, Norge, Amaliegade 27, 1256 København
Tlf. (+45) 408 510 50
Kontakt os. CVR-nr. 43742981
Formue Danmark er registreret hos og underlagt tilsyn af Finanstilsynet i Danmark (FT nr. 11726), og af Finanstilsynet i Norge som en filial af Formue Norge AS (norsk organisationsnummer 953880873).
Formue Norge AS har tilladelser fra og er underlagt tilsyn af Finanstilsynet i Norge.

Koncession

Formue Norge AS er et investeringsselskab, der er godkendt af Finanstilsynet i Norge til at yde investeringstjenester:

  • Modtagelse og formidling af ordrer
  • Udførelse af ordrer
  • Porteføljepleje
  • Investeringsrådgivning
  • Fuld tegningsgaranti for finansielle instrumenter eller placering af finansielle instrumenter med fuld tegningsgaranti

Formue Norge AS er autoriseret som forvalter (nominee) i norske ejerregistre.

Selskabsstruktur

Formue AS – 100 %
Formue Norge AS – 100 %
Formue Sverige AB – 100 %
Formue Accounting AS – 100 %
Formue Pensjonsrådgivning – 100 %
Formue Private Equity AS – 100 %
Formue Advokater AS – eiet av advokater
Formue UK – Branch of Formue Norge AS

Bestyrelsen i Formue AS

Harald Mowinckel TroyeBestyrelsesformand

MBA fra University of Southern California. Bestyrelsesmedlem i Formue AS siden 2006 og formand siden 2020. Han er i øjeblikket privat investor og tilknyttet investorsamfundet Tripod Capital Collective AS, der investerer i vækst- og opstartsvirksomheder. Troye har stor erfaring med international og norsk økonomi samt kapitalforvaltning. Managing Partner i kapitalfonden Borea, CFO i Vesta og ledende stillinger i kapitalforvaltningsorganisationer som DnB og Skandia. Omfattende ledelseserfaring fra industrien, investeringsselskaber og vækstvirksomheder.

Ole Jacob SundeBestyrelsesmedlem

MBA, civiløkonom, uddannet fra Université de Fribourg (Schweiz) og Kellogg School of Management, Northwestern University (USA). Etablerede Formue AS i 2000 og var frem til 2020 arbejdende bestyrelsesformand i selskabet. Grundlagde Industrifinans Forvaltning ASA i 1983 og var daglig leder og største ejer af denne virksomhed indtil juni 2000. Tidligere konsulent i McKinsey & Co. Forskellige bestyrelsesposter, herunder formand for Tinius Foundation og Scott Trust, der ejer den britiske avis The Guardian.

Magdalena SvenssonBestyrelsesmedlem

MSc i økonomi og erhvervsret fra Göteborgs Universitet og MBA fra INSEAD i Paris. Aktionærrepræsentant og bestyrelsesmedlem siden 2021. Partner i IK Investment Partner og ansvarlig for virksomhedens partnerskabsinvesteringer i Norden og Storbritannien. Svensson har opnået bred investeringserfaring efter 20 år i branchen og har specialiseret ekspertise inden for teknologidrevne tjenester og sundhedssektoren.

Seb DoveyStyremedlem

Master of scicence (Econ) fra London School of Economice, BA (Hons) fra University College London og ble tildelt et etterutdannings-stipend fra British Academy. Var en av gründerne av Scorpio Partnership, en global konsulentvirksomhet innen formuesforvaltning, som ble kjøpt opp av Aon PLC. Styreroller i flere finansielle tjenester-fokuserte bedrifter i Storbritannia og i strategiske rådgivningsfirmaer i USA etter avgang fra Scorpio. Styremedlem i Formue AS i 2022 og strategisk rådgiver for virksomheten siden 2012.

Einar SundeBestyrelsesmedlem

MPhil i samfundsøkonomi fra Cambridge University og BSc i økonomi fra City University. Har etableret og driver Apex Advisers – et rådgivningsfirma inden for M&A og strategi. Arbejder som privat investor med bestyrelsesposter relateret til dette. Erfaring fra brancher som teknologi, vedvarende energi, finans, industri og e-handel. Har tidligere været rådgiver i M&A og strategi hos Arkwright.

Marlene Nørgaard CarolusStyremedlem

MBA fra Copenhagen Business School (CBS) i Danmark og bestyrelsesuddannelse fra Harvard University i Boston, CBS og Singularity University i San Francisco. Har gennem de sidste tre årtier haft adskillige stillinger på c-niveau i nordiske og europæiske banker inden for Investment Banking og Private Wealth Management kombineret med en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

Peter BerglundBestyrelsesmedlem

Master of Science i industriel økonomi fra Lund University of Technology. Aktionærrepræsentant og bestyrelsesmedlem siden 2021, samt medlem af Formues revisionsudvalg. Berglund har arbejdet med nordiske investeringer i ICG siden 2012 og sidder i bestyrelsen for ICG's porteføljeselskaber Iver og Euro Cater. Har tidligere arbejdet med investment banking hos Jefferies og CIBC i New York og London.

Bestyrelsen i Formue
Norge AS

Øystein Bø Bestyrelsesformand

Bachelor i Økonomi fra BI. Centralt medlem af Formues Bestyrelse siden starten af 2000. Medlem af bestyrelsen for Formue Aktiv Forvaltning AS siden 2001, formand siden 2009. Adm. direktør for Formue siden 2009. Tidligere chef for institutionelle kunder og Family Office. AFR-autorisation. Erfaring som rådgiver, regionschef og vicedirektør i Storebrand fra 1994-2000

Trond Olav Eek Bestyrelsesmedlem

Universitetskandidat fra BI. Var med til at etablere Formue i 2000, og var ansat i virksomheden som chef for IT og forretningsudvikling frem til 2011. Bestyrelsesmedlem i Formue Aktiv Forvaltning AS siden 2002. Tidligere lederjobs hos Vesta Forsikring og Storebrand. I øjeblikket administrerende direktør og hovedaktionær i Chameleon Group. Forskellige bestyrelsesposter, herunder opstartsvirksomhed inden for robotter og digitalisering.

Alexander Heiberg Bestyrelsesmedlem

Cand.jur. fra Universitetet i Oslo med speciale i selskabsret. Advokat i flere forskellige virksomheder, med hovedvægt på erhvervsretlig rådgivning. Chef for Formues juridiske og erhvervsmæssige tjenester siden 2012 og chef for Formue Family Office fra 2016 til 2020. Heiberg er i dag chef for Wealth Planning i Formue. AFR-autorisation.

Else Karine SvareBestyrelsesmedlem

MBA fra BI Norwegian Business School og Master of Technology Management fra NHH/NTNU/Cambridge. Forskellige roller i Formue siden 2007 som porteføljeassistent, administrativ chef i Formue Forretningsførsel, Investeringsafdelingen og nu for kundefronten Oslo. Har tidligere været key account manager hos Lindorff og salgschef hos Thon Hotel Opera.

Espen FuruholtBestyrelsesmedlem

Cand.jur. fra Universitetet i Oslo. Nuværende partner i SANDS Advokatfirma DA inden for Corporate M&A. Tidligere advokat og senioradvokat i Wikborg Rein Advokatfirma AS fra 2010-2019.

Espen HenriksenBestyrelsesmedlem

Espen Henriksen er lektor ved Handelshøjskolen BI i Norge. Han har tidligere være ansat ved University of California i Davis, University of California i Santa Barbara og hos Norges Bank Investment Management. Henriksen har publiceret i flere af verdens førende økonomitidsskrifter. Han har været medlem af Mork-udvalget, som anbefalede at øge "Oliefondens" aktieandel til 70 %, og har rådgivet Finansministeriet om udformningen af benchmarkindekset og principperne for forvaltningen af fonden