Fire fordele ved diskretionær forvaltning

Skrevet af Mia Gustavfson

Når du skal vælge mellem en rådgivningsportefølje og diskretionær forvaltning, bestemmer du, hvor meget du ønsker at være involveret i dine investeringsbeslutninger. Hvis du foretrækker at uddelegere beslutninger, kan diskretionær forvaltning være det rigtige valg for dig. Her forklarer vi mere detaljeret, hvad denne forvaltningsmetode indebærer – og nævner fire af fordelene.

Når det gælder investeringsstrategier, er det almindeligt at stå over for to muligheder: rådgivning og diskretionær forvaltning. Begge disse muligheder har deres unikke fordele og kan passe til forskellige investorers præferencer, behov og mål. Tre faktorer, der spiller en vigtig rolle i valget mellem rådgivning og diskretionær forvaltning, er tid, graden af viden og personlig interesse.

Rådgivningsportefølje

Rådgivende forvaltning, også kendt som investeringsrådgivning, kan passe dig, hvis du ønsker at være mere aktiv i udviklingen af din portefølje og have fuld kontrol over dine investeringsbeslutninger. Med denne forvaltningsmetode får du indsigt og ekspertise fra din rådgiver, og du får løbende anbefalinger til, hvordan du skal forvalte din kapital og dine aktiver, men det er dig, der træffer den endelige beslutning om at købe og sælge værdipapirer. Sideløbende kan du – hvis du ønsker det – også foretage dine egne investeringer.

Diskretionær forvaltning

Hvis du i stedet ønsker at frigøre tid og energi fra den daglige drift af din portefølje og ønsker at minimere mængden af administration omkring den, kan diskretionær forvaltning være en bedre løsning (også kendt som porteføljeforvaltning). Med diskretionær forvaltning uddelegerer du ansvaret for den daglige forvaltning og overvågning af din portefølje i henhold til en aftalt strategi. Din rådgiver overvåger systematisk din portefølje i henhold til din finansielle plan og strategi, som er baseret på dine mål og behov, uden at du behøver at være involveret i de daglige transaktioner (køb og salg) af værdipapirer.

Fire fordele ved diskretionær forvaltning:

    1. Du har adgang til en professionel investeringsstrategi og professionelle forvaltere, som sikrer, at forvaltningen af strategien er kontinuerlig og systematisk, og at transaktionerne gennemføres som aftalt og til tiden. Det reducerer risikoen og bidrager til bedre afkast.
    2. Du kan spare tid og energi og fokusere på ikke-administrative aspekter af din portefølje, når din rådgiver håndterer alle transaktioner for at holde din portefølje i overensstemmelse med dit risikoniveau og dine personlige præferencer.
    3. Din kapital vil være aktiv på markedet og blive brugt til investeringer, der kan øge dens værdi. Ved at holde kapitalen investeret minimerer du den tid, hvor du er ude af markedet og der ikke genereres afkast, hvilket øger afkastpotentialet sammenlignet med at lade kapitalen forblive passiv.
    4. Du undgår at træffe følelsesladede investeringsbeslutninger, når du overlader forvaltningen af dine investeringer til din rådgiver, som arbejder ud fra dine behov og din strategi. Det reducerer risikoen for at blive påvirket af markedsudsving og giver dig mulighed for at undgå at købe eller sælge på det forkerte tidspunkt.

”Jeg tror, at mange ser på kapitalforvaltning med en vis skepsis, at det vil betyde mere arbejde og beslutninger, der skal træffes. Men med diskretionær forvaltning er vi enige. Jeg kan godt lide ansvar, tillid og anerkendelse, når det gælder mit personale, og det samme gælder  mine finansielle rådgivere. Måske er det derfor, Formue passer så godt til mig.”.

Hans J Nilsson, en af Formue Sveriges kunder.

Diskretionær forvaltning sikrer, at du altid får de anbefalinger, Formue kommer med på forskellige tidspunkter, og at de bliver implementeret ens for alle investorer. Uanset investeringsform forvalter Formue din portefølje efter samme investeringsfilosofi, investeringsmodel, regler for forvaltning af porteføljen og anbefalinger til investeringsløsninger.

Er vi den rette partner for dig?

Ved at klikke dig igennem spørgsmålene nedenfor får du et bedre indblik i hvordan vi kan hjælpe dig. En af vores medarbejdere vil kontakte dig for en uforpligtende samtale når formularen er indsendt.


Spørgsmål 1 ud af 8

Spørgsmål 2 ud af 8.

Spørgsmål 3 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 3 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 4 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 5 ud af 8.

Spørgsmål 6 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 7 ud af 8.

Tak for dine svar! Med henblik på en uforpligtende samtale, vil en af vores medarbejdere kontakte dig inden længe.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail/SMS, eller ved at kontakte Formue kommunikasjon@formue.no. Du kan også afmelde via vores Privacy Policy. Læs mere om hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores Privacy Policy her


Mia producerer og driver tekst og indhold, der offentliggøres på Formues blog Indsigt, samt anden ekstern kommunikation for Formue i Danmark.

Kontakt os