Månedens forvalter: Accord Group Holdings

Skrevet af Mia Gustavfson

Hver måned præsenterer vi en forvalter, som Formues kunder kan investere i. Denne måneds forvalter er ejendoms- og rådgivningsvirksomheden Accord Group Holdings, hvor Formues kunder er investeret i Accord Catalyst Fund.

1. Hvem er forvalteren?

Accord er et ejendoms- og rådgivningsfirma, der blev etableret i 2013 af tre partnere. De tre partnere havde tidligere grundlagt et ejendomsforvaltningsselskab, som blev solgt til den australske Macquarie Group i 2010. Accord er ikke en traditionel ejendomsforvalter, der køber én ejendom ad gangen og opbygger en portefølje. Accord identificerer forvaltere, der har speciale i mere nicheorienterede ejendomme. De kan godt have eksisteret i lang tid, men har brug for partnere/investorer for at vokse yderligere. Ud over at investere med sådanne ejendomsaktører yder Accord aktiv rådgivning om strategi, drift og yderligere fundraising. De har gennemført 53 transaktioner og rejst ca. 30,1 milliarder USD gennem 70 mandater. Virksomheden har kontorer i San Francisco, Chicago, London og Seoul. I alt har de i øjeblikket over 150 millioner USD i diskretionær kapital investeret i skræddersyede løsninger, til strategiske finansielle partnere. Virksomheden er uafhængig og er 100 procent ejet af partnerne. Formue er investeret i Accord Catalyst Fund gennem Real Estate 2022 Årgangsløsningen. Fonden investerer tidligt i forskellige ejendomsfonde og joint ventures inden for lager/logistik og boligudlejning i USA og Europa. Formue Real Estate 2022 har forpligtet sig til at investere 15 millioner GBP i Accord Catalyst Fund. Fonden vil stå for ca. 10 procent af eksponeringen i Real Estate 2022. 

2. Hvad er de vigtigste karakteristika ved forvaltningsmiljøet, og hvorfor valgte Formue at investere der?

Formue blev bekendt med Accord i 2014. På det tidspunkt hjalp de Sirius Capital Partners i Finland med at etablere Sirius Fund I og senere Sirius Fund II. Disse fonde opbyggede en portefølje af dagligvarebutikker i Finland. Formues kunder var investeret i begge Sirius-fonde gennem årgangsløsningerne Real Estate 2014 og Real Estate 2015. Ejendommene i Sirius Fund I og Sirius Fund II blev noteret på Stockholms Fondsbørs under navnet Cibus Capital i 2020, hvilket gav investorerne et afkast på henholdsvis 1,8x og 2,1x egenkapitalmultiplikatoren. Accord hjalp med at etablere fondene professionelt med en AIFM-struktur (Alternative Investment Fund Manager) og hjalp med at få investorer ind. Da Accord oprettede en fond med en strategi, hvor de ønskede at investere med forskellige ejendomsaktører i USA og Europa inden for lager/logistik og lejeboliger, passede det godt med den ønskede eksponering i vores investeringsløsning i 2022.

3. Hvordan er fonden positioneret til fremtiden, og kan en eller flere individuelle positioner fremhæves som et eksempel på noget, de tror særligt på?

Accord Catalyst Funds (“ACF”) strategi er at yde egenkapital- eller lånefinansiering i en tidlig fase til udvalgte ejendomsfonde og joint ventures inden for lager/logistik og forskellige boligsegmenter i USA og Europa. Ved at være en tidlig investor eller co-investor modtager fonden en andel af de underliggende forvalteres management- og succeshonorarer eller præference kapital, hvilket reducerer investeringernes downside. Lager/logistik og boliginvesteringer er områder, som Formue mener har et interessant potentiale, og det er derfor fordelagtigt at være positioneret på disse markeder.

F.eks. er fonden investeret i Project Spark, som er et fremadrettet køb af 92 lejligheder i det nye Prospect Place og Battersea Roof Garden, der ligger ved den ikoniske Battersea Power Station i London. Fonden vil sammen med fondsforvalteren MGT Investment Management, eje 5 procent af projektet, mens resten ejes af Oaktree Capital Management. Udvikleren af hele projektet garanterer en minimumsleje på 5 procent de første fire år og 3 procent det femte år. Desuden blev der opnået en god rabat på købsprisen. Samlet set er der derfor en reduceret downside-risiko i projektet.

Er vi den rette partner for dig?

Ved at klikke dig igennem spørgsmålene nedenfor får du et bedre indblik i hvordan vi kan hjælpe dig. En af vores medarbejdere vil kontakte dig for en uforpligtende samtale når formularen er indsendt.


Spørgsmål 1 ud af 8

Spørgsmål 2 ud af 8.

Spørgsmål 3 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 3 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 4 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 5 ud af 8.

Spørgsmål 6 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 7 ud af 8.

Tak for dine svar! Med henblik på en uforpligtende samtale, vil en af vores medarbejdere kontakte dig inden længe.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail/SMS, eller ved at kontakte Formue kommunikasjon@formue.no. Du kan også afmelde via vores Privacy Policy. Læs mere om hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores Privacy Policy her


Mia producerer og driver tekst og indhold, der offentliggøres på Formues blog Indsigt, samt anden ekstern kommunikation for Formue i Danmark.

Kontakt os