Private Credit: Ares Management

Skrevet af Mia Gustavfson

Hver måned præsenterer vi en forvalter, som Formues kunder kan investere i. Denne måneds forvalter er Ares Management, hvor Formue er investeret i to fonde med fokus på alternative credit.    

1.Hvem er forvalteren?

Ares Management Corporation er en førende global børsnoteret kapitalforvalter, med speciale i forskellige investeringsstrategier inden for private credit, fast ejendom, private equity og andre alternative investeringsområder. Virksomheden blev grundlagt i 1997 og har hovedkvarter i Los Angeles, 35 kontorer globalt og over 2.600 ansatte. Asset under management er ca. 378 milliarder USD i andet kvartal af 2023. Forvalteren er bedst kendt for sin ekspertise inden for kreditstrategier, hvor den forvalter omkring 250 milliarder USD. Ares var en af de første ikke-bankaktører, der gik ind på de private og mindre likvide kreditmarkeder. Midlerne investeres i to fonde, der forvaltes af Ares’ Alternative Credit-team. I starten af september 2023 bestod investeringsteamet af 67 personer og ledes af en meget erfaren duo, Keith Ashton og Joel Holsinger.  

I Formues investeringspyramide hører Ares Management under en af fondene i Private Credit i alternativ vækst  

2.Hvor længe har Formue været investeret, og hvilke fonde har Formue investeret i?

Formue Private Credit forpligtede sig til at investere 13,5 millioner USD i Ares Pathfinder Fund I, i december 2020. I april 2023 indskød Formue 10 millioner USD i Private Credit, i den første kapitaludvidelse, af den efterfølgende fond Ares Pathfinder Fund II. I september 2023 øgede vi denne forpligtelse til i alt 15 millioner USD.   

3.Hvad er de vigtigste kendetegn ved forvaltningsmiljøet, og hvorfor valgte Formue at investere der?

Ares Alternative Credit og Ares Pathfinder Fund-strategien tilbyder spændende investeringsmuligheder uden for de traditionelle investeringsområder. Ares hjælper forskellige virksomheder med skræddersyede løsninger, der søger finansiering fra andre kapitaludbydere end banker eller obligationsmarkederne. Efter finanskrisen blev bankerne strammere reguleret, og udlånsaktiviteten blev reduceret. Dette skabte et behov på lånemarkederne, som private kreditaktører som Ares forsøger at kapitalisere på.   

Alternative Credit er en kategori af Private Credit. Ares Pathfinder forhandler, strukturerer og investerer i lån og lånelignende finansielle instrumenter til private virksomheder og porteføljer af virksomheder. Fonden investerer i USA og Europa. Investeringerne foretages hovedsageligt i lån med en høj grad af kontraktuel indkomst og sikrede aktiver og består typisk af lån, leasingaftaler og tilgodehavender. Ares opbygger porteføljer med god risikospredning i forskellige økonomiske sektorer med fokus på: god sikkerhed, stramme lånebetingelser og anciennitet/prioritet med hensyn til sikkerhedsværdier og pengestrømme.  

Investeringerne foretages generelt direkte med låntageren, hvor Ares forhandler vilkårene i låneaftalen. På denne måde har forvalteren god kontrol over den risiko, de tager i investeringerne. Da sådanne investeringer og aftaler ofte kan være komplicerede og variere meget fra aftale til aftale, er ekspertise og erfaring afgørende for en vellykket gennemførelse af alternative kreditinvesteringer.   

Efter vores mening er Ares en af de få aktører, der har størrelsen (med hensyn til investeringsteam og asset under management), ekspertisen og organisationsstrukturen til at investere i alternativ kredit i stor skala og samtidig opnå en diversificeret portefølje. Det er alle vigtige grunde til, at Formue har investeret hos Ares.  

4.Hvordan er fondene positioneret for tiden, der kommer?

Ares Pathfinder har en langsigtet strategi, hvor hver investering foretages med en forventet investeringsperiode på 2-7 år. Derfor fokuserer Ares Alternative Credit meget lidt på kortsigtede taktiske porteføljejusteringer, og teamet er meget gode til at erkende, at de ikke skal bruge en masse tid på at forsøge at forudse kortsigtede markedsbevægelser. Af den grund, er teamet også meget opsat på at foretage investeringer og opbygge porteføljer med en tilstrækkelig “sikkerhedsmargin” til urolige tider. Med andre ord investerer man i lån og lånelignende instrumenter, der giver gode og forudsigelige kontraktlige afkast, hvor indkomsten forventes at blive opretholdt selv gennem en økonomisk nedtur. 

Ares Alternative Credit søger aktivt at kapitalisere på det faktum, at andre markedsdeltagere kan blive påvirket af udfordrende markedsforhold. For eksempel hvis andre kreditinstitutter oplever problemer og er nødt til at sælge nogle af deres lån/aktiver. Det giver Ares mulighed for at tilbyde fleksible finansieringsløsninger og samtidig drage fordel af, at andre er nødt til at sælge. Forvalteren er ikke en traditionel kreditforvalter der skal være fuldt investeret hele tiden. Men har en masse kapital til rådighed, til aktivt at investere i det aktuelle markedsmiljø, eller de kan vælge at vente med at investere. Det er en klar fordel sammenlignet med traditionelle kreditforvaltere – især med den nuværende markedssituation taget i betragtning. 

Er vi den rette partner for dig?

Ved at klikke dig igennem spørgsmålene nedenfor får du et bedre indblik i hvordan vi kan hjælpe dig. En af vores medarbejdere vil kontakte dig for en uforpligtende samtale når formularen er indsendt.


Spørgsmål 1 ud af 8

Spørgsmål 2 ud af 8.

Spørgsmål 3 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 3 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 4 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 5 ud af 8.

Spørgsmål 6 ud af 8. Flere valg er mulige

Spørgsmål 7 ud af 8.

Tak for dine svar! Med henblik på en uforpligtende samtale, vil en af vores medarbejdere kontakte dig inden længe.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail/SMS, eller ved at kontakte Formue kommunikasjon@formue.no. Du kan også afmelde via vores Privacy Policy. Læs mere om hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores Privacy Policy her


Mia producerer og driver tekst og indhold, der offentliggøres på Formues blog Indsigt, samt anden ekstern kommunikation for Formue i Danmark.

Kontakt os